Alppilentäjät -elokuvan erikoisnäytökset

    

Tapahtuman tiedot

Ilkka Liettyän Alppilentäjät -dokumenttielokuva Ilmailumuseon auditoriossa lauantaina 14.11. klo 13 ja klo 15 (S, kesto 65 min.)

Ilkka Liettyän Alppilentäjät -elokuva on dokumentti sata vuotta sitten tapahtuneesta tragediasta. Kolme suomalaista sotilaslentäjää nousi ilmaan 7.9.1920 kahdella Savoia-lentoveneellä Italiasta, Sesto Calenden Maggiore-järveltä. Heidän tarkoituksenaan oli lentää Suomen silloisille ilmavoimille lahjoitetut lentokoneet Suomeen. Heidän reittinsä kulki Sveitsin Alppien ylitse kohti Saksaa, Tanskaa ja Ruotsia. Molemmat koneet tuhoutuivat erillisissä onnettomuuksissa Sveitsissä. Kolme suomalaislentäjää ja italialainen mekaanikko saivat surmansa.

Tapahtuman johdosta menehtyneitä lentäjiä kutsutaan Alppilentäjiksi, ja Ilmavoimien vainajien muistopäivää vietetään vuosittain tällä päivämäärällä, seitsemäntenä syyskuuta. Lisätietoja elokuvasta ja sen toteutuksesta www.alppilentajat.fi.

Elokuva esitetään reiluin turvavälein: normaalisti 200-paikkaiseen auditorioon otetaan max. 100 katsojaa. Ilmoittautumiset elokuvanäytökseen sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu@ilmailumuseo.fi. Ilmailumuseolla on voimassa vahva maskisuositus, kasvomaskeja myynnissä 1 €/kpl. Tarjoamme käsidesiä ja pyydämme noudattamaan turvaohjeita. Suosittelemme, että takit jätetään autoon tai otetaan mukaan istumapaikalle. Elokuva kuuluu museon pääsylipun hintaan (10/7 €), Museokortilla vapaa pääsy.

 Ei kommentteja.

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään