Kaivopuiston lentonäytös

    

Tapahtumakalenteri
Sami Puro

Tapahtuman tiedot

Suomen Ilmailumuseo yhteistyökumppaneineen järjestää perjantai-iltana 9.6.2017 Kaivopuiston lentonäytöksen. Lentonäytös kokoaa näyttävän kavalkadin lentokoneita Helsingin taivaalle sekä kerää paikalle runsaasti katsojia yhdistäen koko keskustan rantaviivan yhdeksi suureksi ulkoilmanäyttämöksi.

Kaivopuiston lentonäytös on näyttävä suurtapahtuma, joka on avoin kaikille. ”Tavoitteenamme on, että Kaivopuiston lentonäytös on Suomen kaikkien aikojen suurin yleisötapahtuma. Näytöksen tulee näkemään ja kuulemaan sadattuhannet ihmiset”, kertoo Suomen Ilmailumuseon johtaja Markku Kyyrönen. ”Tapahtuman esiintyjät, ainutlaatuinen ohjelma, sijainti ja maksuttomuus mahdollistavat tavoitteen toteutumisen. Tällaista spektaakkelia ei ole Helsingissä aiemmin nähty”.

Kaivopuistolla on perinteensä ilmailunäytösten tapahtumapaikkana, tosin viimeisimmistä lentonäytöksistä on jo aikaa. Vuonna 1955 oli viimeisin kerta, kun Kaivopuistossa nähtiin laajamittainen ja useiden esiintyjätahojen lentonäytös. Myöhemmin Kaivopuiston kallioilta on tähystelty useita keskustan yläpuolella esiintyneitä ulkomaisia ja kotimaisia taitolentoryhmiä. 1950-luvun alun Kaivopuiston lentonäytöksissä vaikutuksen yleisöön tekivät sekä aikansa eturivin kotimaiset hävittäjäkoneet – Messerschmittit ja Vampiret – että taitavat ja pelottomat ilmasirkusesiintyjät.

Kaivopuiston lentonäytöksellä juhlistetaan satavuotiasta Suomea. Tapahtuma on osa virallista Suomi 100 -ohjelmaa. Ilmailu kokoaa kesäisenä iltana yhteen laajan joukon suomalaisia ja Suomen ystäviä, tapahtuma kutsuu viettämään iltaa yhdessä ulkona. Lentonäytös elävöittää Helsinkiä aivan uudella tavalla ja tukee osaltaan monipuolista kaupunkikulttuuria. Samalla lentonäytös avaa Suomen itsenäisyyden historiaa ilmailun näkökulmasta ja innostaa katsojaa kiinnostumaan ilmailusta.

Lentonäytöksen esiintyjistä ja muusta päivittyvästä ohjelmasta tiedotetaan Ilmailumuseon verkkosivuilla: http://www.suomilentaa.fi sekä tapahtuman Facebook-sivulla: https://www.facebook.com/kaivariairshow/Ei kommentteja.

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään